Ut. okt 22nd, 2024

Zmena v nominácii: Martin Feherváry (24) opúšťa tím, už máme náhradu!

Slovenskú hokejovú reprezentáciu čaká kvalifikácia na ZOH v roku 2026. Už zajtra, teda v piatok 29. augusta 2024 sa o 17:30 naši chlapci stretnú v otváracom zápase s Rakúskom. Následne ich čaká ešte Maďarsko a Kazachstan.

Do týchto duelov ale Slováci zasiahnu bez obrancu NHL Martina Feherváryho. Hráč Washingtonu Capitals je zranený a opúšťa tím. 24-ročný Feherváry v minulej sezóne odohral 66 zápasov v NHL so ziskom 16 bodov. Zahral si aj na MS 2024, kde odohral všetkých osem duelov našej repre a zaknihoval dva body.

„Už pred zrazom som avizoval, že nie som úplne stopercentný zo zdravotného hľadiska. Že si to musím vyskúšať. Uzavreli sme to napokon tak, že bude lepšie, aby som si dal ešte oddych. Na plnú zápasovú záťaž nie som pripravený. Veľmi ma to mrzí. Chcel som ísť hrať, je to škoda. Na druhej strane sa musím pozerať do budúcna, sezóna v NHL je dlhá a náročná. Radšej si chcem zranenie poriadne doliečiť, ako sa s ním trápiť celý rok. Naďalej platí, že, keď budem mať možnosť prísť do reprezentácie a budem zdravý, vždy prídem,“ povedal Feherváry pre hockeyslovakia.sk. V nominácii ho nahradil František Gajdoš, ktorý odohral minulý ročník v drese Nitry a v budúcej sezóne bude pôsobiť v českom Litvínove.

Zdroj: Teraz.sk | Foto: Instagram/MartinFehervary

Views: 40

Related Post

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *