Ut. okt 22nd, 2024

Jednorázové majstrovské dielo: Michael Jordan kúpil superauto, aké nemá nik iný!

Ak by náhodou niekto nevedel, Michael Jordan je legendárny americký basketbalista. Vyhral 6x zámorskú NBA, zlato na olympiáde a množstvo individuálnych cien. Podľa mnohých je to najlepší hráč, aký kedy hral basketbal, pre iných jeden z najlepších. Najnovšie si Mike zadovážil superauto, ktoré bolo vyrobené na mieru pre neho a nemá také nikto iný na svete.

Michael Jordan má aktuálne už 61 rokov. Trhová hodnota jeho mena a značky sa odhaduje na niekoľko miliárd amerických dolárov, patrí v tomto ohľade medzi najúspešnejších športovcov v histórii.

Pred pár dňami, presnejšie 1. októbra 2024, si Michael Jordan zadovážil luxusné superauto Pininfarina Battista Targamerica, ktoré bolo vyrobené pre neho na mieru v Taliansku ako jednorázové majstrovské dielo.

Jordanova Pininfarina má strieborno-modrý exteriér a svetlohnedý interiér. Motor má vraj silu až 1900 konských síl, čo je zhruba dvojnásobok monopostov Formuly 1. Značka Pininfarina zdieľala na Instagrame fotku s Jordanom a jeho unikátnym automobilom.

Napísali: „Dnes oslavujeme skutočne výnimočný okamih – dodanie na mieru vyrobeného battistu vyrobeného v Taliansku s vášňou pre drahého priateľa. Toto jednorazové majstrovské dielo stelesňuje vrchol dizajnovej a inžinierskej dokonalosti, výsledok pozoruhodnej spoločnej cesty. Sme vďační, že sme túto jedinečnú víziu priviedli k životu.“

Napriek svojej ohromujúcej cenovke 2,5 milióna dolárov nie je Pininfarina Battista Targamerica najdrahším z Michaelových áut. Táto pocta patrí jeho 30 Venom F5 Roadster v hodnote 3,5 milióna dolárov, ktorý získal minulý rok.

„Michael Jordan“ by simplistic.designs is licensed under CC BY-NC-ND 2.0

Zdroj: Instagram/Automobilipininfarinaofficial, Unilad.com

Views: 450

Related Post

One thought on “Jednorázové majstrovské dielo: Michael Jordan kúpil superauto, aké nemá nik iný!”

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *