Pi. okt 25th, 2024

Rusky pirát: Prišiel o oko, teraz trhá rekordy v klietke!

ruský pirát

Ruský pirát. Zoznámte sa s netradičným fighterom, ktorý má za sebou naozaj obdivuhodnú cestu. Prišiel o oko, napriek tomu to dotiahol až do UFC. Prečítajte si jeho príbeh.

Šaraputdin Magomedovič Magomedov, tiež známy ako Šara alebo Shara Bullet, je MMA a UFC bojovníkom a Muay Thay kickboxerom v strednej váhe. Narodil sa 16. mája 1994 v Dagestane (Ruská federácia).

Šara začínal svoju kariéru ako boxer, kde zožal aj patričný úspech. Keď sa presťahoval do Moskvy, presedlal na Muay Thay, s čím zažiaril a vyhral ruský šampionát.

V roku 2016 Šara utrpel zranenie oka. Bohužiaľ, kvôli nedostatočnej starostlivosti sa jeho zrak natoľko zhoršil, že v časovom rozmedzí 1,5 roka musel podstúpiť až 8 operácii. Nakoniec mu pravé oko museli úplne odstrániť.

ruský pirát

Ruský pirát v klietke

Po zotavení sa zo zranenia zápasil pre čínske organizácie ako Chin Woo Men a The King Fighting Championship, pričom dosiahol rekordnú bilanciu 11–0. Toto všetko ešte predtým, ako začal svoj debut v UFC.

Šaraputdin Magomedov je v súčasnosti držiteľom profesionálneho rekordu 13–0 v MMA, 16–0, vrátane jeho niekoľkých zápasov so špeciálnymi pravidlami so 14 KO. Jeden z jeho zápasov trval iba 8 sekúnd, kedy svojho súpera zložil kolenom.

Jeho bilancia v K1 kickboxe je 18–2 . Dokonca je držiteľom víťazstva nad veteránom UFC a veľmi propagovaným kickboxerom Blood Diamondom. Bol tiež majstrom Eurázie v barmskom boxe a ako už bolo spomenuté, ruským šampiónom v Muay Thai.

ruský pirát

V októbri 2023 sa v Abu Dabí (Spojené arabské emiráty) zúčastnil debutového zápasu v UFC. Jeho súperom bol Bruno Silva a Magomedov z ich fightu vyšiel ako víťaz.

V júni tohto roku sa v Kingdom Aréne v Rijáde (Saudská Arábia) postavil Antoniovi Trócolimu, ktorého porazil v treťom kole. Tento zápas mu priniesol ocenenie „Performance of the Night“, teda predstavenie alebo ak chcete výkon večera.

Ak by niekto z vás chcel tohto netradičného bojovníka sledovať na Instagrame, na konci článku nájdete odkaz na jeho profil. Momentálne tam má cez 808 tisíc followerov.

ruský pirát

Zdroj: Ufc.com, Sherdog.com | Foto: Instagram/Shara_Bullet77

Views: 12

Related Post

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *