Ut. okt 22nd, 2024

Najväčší škandál v histórii hudobného priemyslu: Nový dokument o príbehu Milli Vanilli!

By VH
Milli Vanilli

Popové duo z konca 80. rokov dosahuje vrcholy rebríčkov, žne medzinárodnú slávu a úspechy, dokonca získava prestížnu cenu Grammy pre najlepšieho nového umelca. Potom sa to všetko nečakane, zo dňa na deň zrúti, pretože vyjde najavo, že dvaja muži tvoriaci duo Milli Vanilli, Rob Pilatus a Fab Morvan, nenaspievali na svojom najpredávanejšom albume ani notu.

Toto klamstvo bolo odhalené v roku 1990 po tom, čo ich producent Frank Farian usporiadal tlačovú konferenciu, počas ktorej priznal, že si oboch umelcov najal, aby sa stali tvárou hudby, pričom spev po celý čas robili session hudobníci.

Tento príbeh bol rozprávaný nespočetnekrát, a predsa jediný zostávajúci člen Milli Vanilli, Fabrice, trvá na tom, že ľudia v skutočnosti veľa o tomto príbehu nevedia. Myslia si, že ho poznajú, no poznajú len titulky a nikto sa nezapodieval skúmaním príbehu do hĺbky.

Dej filmu, ktorý teraz vychádza na Paramount+ a ktorý zdieľa meno s kapelou, sa ponára do hĺbok škandálu. „Pri natáčaní tohto dokumentu sme čelili veľkému odporu. Bolo to mimoriadne ťažké,“ vysvetlil počas nedávneho rozhovoru režisér Luke Korem. „Bradley a ja sme pracovali, myslím, asi 18 mesiacov, len aby sme dostali ľudí na palubu, aby to zvládli.“

Pokračovanie článku na ďalšej strane

Views: 74

Related Post

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *