Ut. okt 22nd, 2024

Parazit je jediný film z 21. storočia, ktorý patrí medzi 10 najlepších všetkých čias

By VH

Len jeden jediný film vyrobený v 21. storočí bol zaradený do nedávneho rebríčka 10 najlepších filmov všetkých čias. Ide o snímku natočenú v Južnej Kórey.

Web s názvom Letterboxd je sociálna platforma, kde sa ľudia delia o svoje názory a recenzie na filmy najrôznejšieho druhu. V tamojšej filmovej databáze je ohodnotených až 876 tisíc filmov.

Nedávno sa tam objavil rebríček desiatich najlepších filmov histórie. V ňom sú legendárne tituly ako napríklad Vykúpenie z väznice Shawshank (1994), či Krstný Otec (1972).

Mimochodom, druhý spomenutý film sme mali aj v našom nedávnom článku Najlepšie mafiánske filmy: 7 najväčších gangsterských peciek!

V rámci prvej desiatky najlepších však bola iba jedna jediná snímka nakrútená v tomto storočí. Ide o komediálnu drámu a thriller z roku 2019 s názvom Parazit. V anglicky hovoriacich krajinách vyšiel film pod titulom Parasite.

Dej nebudeme prezrádzať kvôli tým z vás, ktorí tento počin ešte nevideli. Môžeme ale prezradiť, že Parazit získal štyri ceny Akadémie, vrátane ceny za najlepšiu réžiu a najlepší film a to ako prvý film v histórii, ktorý nie je v angličtine.

Je to tiež prvá kórejská snímka, ktorá vyhrala Zlatú palmu na filmovom festivale v Cannes. Ak sa chcete dozvedieť, TU nájdete odkaz na stránku o tomto filme na CSFD.

Zdroj: LadBible.com, Csfd.cz | Foto: Instagram

Views: 116

Related Post

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *