Ut. okt 22nd, 2024

Nemeckí odborníci radia: Ako sa dostať z friend zone u ženy?

friend zone

Friend zone, po slovensky kamarátska zóna, je povestná „facka“ od života, ktorú aspoň raz zažil takmer každý chlap a aj mnoho žien. Takýmto termínom je označovaná situácia, kedy sa muž chce zblížiť so ženou, ale ona ho vníma len ako kamaráta, prípadne žena chce muža, ktorý ju má rád len ako kamarátku. Avšak pozor, nemeckí odborníci tvrdia, že z friend zone sa vraj dá dostať.

Na nemeckom webe Verfuehre Mit Persoenlichkeit sa objavil článok na tému, ako sa dostať z nechválne známej friend zone. Keďže táto situácia sa vo všeobecnosti stáva prevažne mužom, presný návod znie, ako sa dostať z kamarátskej zóny u ženy.

Vzťahový odborník na randenie Mark Lambert uvádza, že najväčším faktorom medzi uviaznutím v kamarátskej zóne a posunom „vzťahu“ na vyšší level je rozdiel medzi náklonnosťou a príťažlivosťou. Vysvetľuje to tak, že náklonnosť cítime ku niekomu blízkemu, koho máme radi, vážime si ho a podobne.

Najväčší faktor medzi uviaznutím vo friend zone a posunom „vzťahu“ na vyšší level je rozdiel medzi náklonnosťou a príťažlivosťou

Príťažlivosť je pre zmenu túžba, kedy žena nemusí cítiť k mužovi náklonnosť. Ale napriek tomu si (obrazne povedané) večer pred spaním predstaví, aké by to asi mohlo byť s ním . Za „to“ v predchádzajúcej vete nech si už každý TO svoje doplní sám, resp. sama.

Náklonnosť u žien vraj závisí od zdvorilého správania. Preto muži, ktorí sú k ženuškám veľmi dobrí a zdvorilí, potom na tieto ženy pôsobia skôr dojmom niekoho, koho bez obáv predstavia rodičom, než niekoho, ku komu cítia vášeň. Nevýhodou takéhoto správania totiž je, že často brzdí príťažlivosť.

friend zone

Príťažlivosť, teda spomenutá túžba, ale vzniká vtedy, keď pre ženu muž nie je (vždy) dostupný. Ak je pre nás niečo dostupné, tak to môžeme mať kedykoľvek. Preto sa to pre nás potom stáva menej dôležité. To následne vedie k tomu, že naša túžba po tom klesá.

Takže, aby sme si to na záver stručne a jasne zhrnuli. Chlap by nemal strmhlav bežať za ženou a doslova sa jej ponúkať, lebo je to nudné a ona ho odmietne. Mal by ju dráždiť, vyvolávať v nej túžbu po ňom a hrať sa na nedobytného. Vtedy žena prejaví väčší záujem.

V zásade každý z nás chce to, čo nemôže mať alebo to nemôže mať vždy, keď chce. A ako tvrdia vyššie uvedení nemeckí odborníci, platí to aj v prípade, ako sa dostať z friend zone u žien.

P.S. 9 z 10 kamarátov neodporúča ísť touto cestou, ale ak sa už niekto predsa len rozhodne, tak veľa šťastia.

Zdroj: Verfuehre-mit-persoenlichkeit.de | Foto: YouTube

Views: 512

Related Post

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *